Ik ben Laura de Vriend-Schaap (1975), yogadocente en moeder van twee zonen Storm en River (2006 en 2011) en een dochter Flits (2008). In 2000 ben ik in contact gekomen met yoga.

Opleiding
Voordat ik de yogaopleidingen ben gaan volgen heb ik de modevakschool en de modeacademie afgerond en ben ik 10 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. In 2005 heb ik de kinderyogadocentenopleiding gevolgd bij Jip en Jan academie in Almere. In 2007 ben ik de 3 jarige hatha yogadocentenopleiding bij Osmose opleidingsinstituut voor yoga, meditatie en Oosterse psychologie gaan doen. In 2008 heb ik daar ook de 1 jarige specialisatie zwangerschapsyoga gedaan.

In 2011 heb ik ook de ouder kind coaching en kinderyogacoaching gevolgd. In In 2013 heb ik de opleiding tot mindfulness (MBCT) docente afgerond, in 2014 heb ik de 2 jarige tot meditatiedocente afgerond. In 2015 de specialisatie yoga voor dreumessen en peuters. In 2016 heb ik de opleiding mindfulness voor kinderen afgerond.

In 2017 heb ik de specialisatie postnatale yoga gedaan en de opleiding pranayamaverdieping. Ik blijf mij continu bijscholen en reflecteren, ik voel mij als docent verantwoordelijk voor wat ik overbreng en blijf mij dan ook graag bijscholen. Ook voor 2018 staan er weer prachtige bijscholingen gepland om dit weer aan mijn cursisten door te mogen geven.

Ervaring

In de afgelopen 10 jaar heb ik kinderyoga gegeven aan oa kinderen met autisme, op achterstandsscholen, op de naschoolseopvang, aan kinderen individueel en gezinnen. Yogales op een inloophuis voor mensen met kanker. Yogales op diverse locaties (van yogastudio‘s studentenverenigingen, bedrijven tot bijeenkomsten). Zwangerschapsyoga individueel en in groepsverband oa voor de thuiszorg als voorbereiding op de bevalling. Daarnaast geef ik al geruime tijd yogales aan de doelgroep 50 plus.

Mijn lessen staan bekend om de rust, de nuchtere en praktische toepassing van de yoga en de yogafilosofie in je dagelijkse leven. Ik hoop het goede gevoel dat yoga me geeft door te kunnen geven.

Dat de zon voor iedereen mag stralen. Namaste.