Ik ben Laura de Vriend-Schaap (1975), yogadocente en moeder van twee zonen Storm en River (2006 en 2011) en een dochter Flits (2008). In 2000 ben ik in contact gekomen met yoga.

Ik vond yoga altijd iets “zweverigs” en niks voor mij. Toch ging ik een keer met een vriendin mee. Nooit gedacht dat yoga zo’n positieve invloed op me zou gaan hebben! Na een aantal lessen begon ik te voelen wat het met me deed. Ik was heerlijk ontspannen, sliep als een roos en voelde wanneer ik spanning in mijn lichaam op sloeg en hoe ik daar iets aan kon doen. Yoga geeft me de rust om bewuster met alles om te gaan, dichter bij mezelf te blijven en dingen van een afstand te zien ipv meegezogen te worden. Yoga leert me in mijn kracht te staan.

Door stilte en rust een onderdeel van mijn leven te maken merkte ik dat ik meer kon genieten. Doordat ik heb geleerd in het NU te leven, kan ik mijn werk en gezin met meer rust, liefde en aandacht doen terwijl het me minder energie kost. Inmiddels is yoga voor mij een manier van leven geworden die ik graag overbreng.

Opleiding
Voordat ik de yogaopleidingen ben gaan volgen heb ik de modevakschool en de modeacademie afgerond en ben ik 10 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven. In 2005 heb ik de kinderyogadocentenopleiding gevolgd bij Jip en Jan academie in Almere. In 2007 ben ik de 3 jarige hatha yogadocentenopleiding bij Osmose opleidingsinstituut voor yoga, meditatie en Oosterse psychologie gaan doen. In 2008 heb ik daar ook de 1 jarige specialisatie zwangerschapsyoga gedaan. In 2013 heb ik de opleiding tot mindfulness (MBCT) docente afgerond, in 2014 heb ik de 2 jarige opleiding tot meditatiedocente afgerond. Daarnaast heb ik diverse massage certificaten gehaald oa thaise yogamassage.Op dit moment volg ik de opleiding tot mindfulnessdocente voor kinderen, mindfullkids.

Ervaring
In de afgelopen 10 jaar heb ik kinderyoga gegeven aan oa kinderen met autisme, op achterstandsscholen, op de naschoolseopvang, aan kinderen individueel en gezinnen. Yogales op een inloophuis voor mensen met kanker. Yogales op diverse locaties (van yogastudio‘s studentenverenigingen, bedrijven tot bijeenkomsten). Zwangerschapsyoga individueel en in groepsverband oa voor de thuiszorg als voorbereiding op de bevalling. Daarnaast geef ik al geruime tijd yogales aan de doelgroep 50 plus.

Mijn lessen staan bekend om de rust, de nuchtere en praktische toepassing van de yoga en de yogafilosofie in je dagelijkse leven. Ik hoop het goede gevoel dat yoga me geeft door te kunnen geven.

Dat de zon voor iedereen mag stralen. Namaste.