Kinderyoga

Kinderyoga

Kinderen bevinden zich in een levensfase waarin ze heel veel opnemen. Prikkels van buitenaf hebben een enorme invloed op ze en kunnen niet altijd verwerkt worden. Dit kan als gevolg hebben dat kinderen zich terugtrekken of dat ze zich druk gaan gedragen.

Kinderyoga leert kinderen spelenderwijs wat spanning en ontspanning is. De ander te vertrouwen en zelf betrouwbaar te zijn. Waar hun grenzen liggen en die van anderen te respecteren.

Hierdoor kunnen ze beter aangeven wat ze wel en niet prettig vinden. Hiermee ontwikkelen ze een gevoel van zelfverzekerdheid en eigenwaarde. Door bewust bezig te zijn met de ademhaling verbetert ook de lichaamshouding. Door het beoefenen van yoga werk je aan een lenig, soepel en sterk lichaam. Beter omgaan met spanning, angsten en prestatiedruk.

Het is een uurtje plezier waar ieder kind weer iets anders uit zal halen. We zijn tenslotte allemaal uniek.

“Yoga maakt me blij“
“Als ik boos ben maak ik geen ruzie meer”
“Ik voel me zo fijn na de les”

Kinderyoga op de kinderopvang
Zon yoga geeft ook kinderyoga op de kinderopvang, op zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als op het kinderdagverblijf. Wilt u als kinderopvang iets extra’s kunnen aanbieden neem dan contact op. Uiteraard kunt u als ouder(s) uw kinderopvang informeren over deze mogelijkheid.

Zon yoga geeft op dit moment geen wekelijkse les maar organiseert op aanvraag yogales voor kinderen op locatie voor organisaties zoals bijvoorbeeld de naschoolse opvang en diverse stichtingen. Zon yoga geeft ook individueel les om specifieke aandachtspunten van een kind aan te kunnen pakken. Heb je interesse laat een bericht achter.