Meditatie

Meditatie

Meditatie is een methode die ons lichaam ontspant en de eindeloze gedachtestroom verminderd. In wezen is mediteren een effectieve techniek die ons helpt de geest minder belang toe te kennen en het lichaam te ontspannen. Een goede meditatie bestaat altijd uit drie elementen.

We focussen ons slechts op een ding. Meestal is dat de ademhaling, maar het kan ook een mantra zijn ( een woord dat je voortdurend herhaalt). Als onze gedachten afdwalen, brengen we deze terug naar onze focus (ademhaling, mantra). We gaan onze gedachten niet wegstoppen of onderdrukken. Het is namelijk niet mogelijk om al vechtend onze geest tot rust te brengen. Forceren heeft niets met meditatie te maken. Effectief mediteren is alsof we met een camera op een object inzoomen (focus). Het object treedt op de voorgrond en alle andere zaken zijn wel aanwezig, maar verdwijnen naar de achtergrond. Iedere keer als er een gedachte opkomt zoomen we direct weer in op ons focusobject (bv de ademstroom). Dit proces herhaalt zich tijdens een meditatie keer op keer. Loslaten; tijdens het mediteren verbinden we ons met niets of niemand. Het is een geestestoestand zonder te oordelen, conclusies te trekken of na te denken over bijzaken. We accepteren het huidige moment zoals het is en richten ons volledig op ons focusobject. (Hans Peter Roel “Waarom succesvolle mensen mediteren”)

Zon Yoga geeft op dit moment geen wekelijkse meditatie lessen. Zon Yoga begeleidt wel cursisten individueel of in kleine groepjes, mocht je interesse hebben laat dan een bericht achter op de contactpagina.