Yoga Leiden

Zon Yoga Leiden geeft haar yogalessen in de Burgemeesterswijk in Leiden. Lees hieronder meer!

Wat is yoga

Yoga is een eeuwenoude methode uit India om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. In het Sanskriet betekent yoga verbinden, het verbind je lichaam en geest. In Oosterse landen is het heel gebruikelijk om ook aandacht te besteden aan je lichaam en geest naast je dagelijkse bezigheden. In onze cultuur is dat minder gebruikelijk terwijl het een positieve uitwerking heeft op jezelf.

Gedachten zijn voortdurend in beweging, het kost moeite om in het hier en nu te zijn. Yoga maakt je hoofd leeg, laat je energie vrij stromen, brengt je in contact met jezelf, je voelt meer rust, betere concentratie en een hernieuwd bewustzijn van gemaakte keuzes. Door bewust fysieke spanning los te laten en naar het lichaam te luisteren leer je voelen waar je grenzen en beperkingen liggen.

Voor wie is yoga?

Yoga is voor iedereen de zich ervan bewust is dat je je af en toe terug moet trekken om tot jezelf te komen in deze tijd. Iedereen kan yoga doen, leeftijd en lenigheid zijn niet belangrijk. Regelmatig yoga beoefenen vergroot je kracht, lenigheid, concentratievermogen en je vermogen te ontspannen. Het werkt positief tegen stress en herstelt de energiebalans.

Wekelijks een uur yoga doen betekent dat je iedere week een uur voor jezelf hebt om bij te komen. Dat uur vormt de basis. Het gaat om een bewustwordingsproces dat langzaam een uitstraling naar het dagelijks leven mag krijgen.

Yogales Leiden

Iedere les is er aandacht voor ademhalingsoefeningen (pranayama), yogahoudingen (asana’s) en meditatie. Yoga werkt op het spiritueel bewustzijn en is niet gebonden aan godsdienst of cultuur.

Waarom zon-yoga?

In de lessen bij zon yoga geven wij les volgens de klassieke hatha yoga leer. Dus geen afgeleide vormen zoals in vele yogacentra. De klassieke leer volgens het acht voudige pad van Patanjali is zo rijk en omvat alle onderdelen van de yogaleer. Ook is er aandacht hoe je dit integreerd in je dagelijks leven. De aandacht zal meer liggen op de reflectie naar jezelf dan het beoefenen van hele ingewikkelde yoga asana’s.

Alleen al als ik Laura’s stem hoor, ontspan ik al. Zo’n fijne sfeer en ik word er zo ontspannen maar tegelijkertijd fysiek ook sterker van.
Janna

Heerlijke les, ik voel me echt krachtiger. Door de uitleg en de aandacht voor mijn houding en ademhaling haal ik er in het dagelijks leven ook veel uit.
Kalista

Wanneer?

Dinsdagavond Kernstraat 2a Leiden

19.00-20.00 & 20.30-21.30

Startdata/kosten

2023

Lesblok 1

Dinsdag 10 januari t/m 18 april (muv 28/2)
19.00-20.00 & 20.30-21.30

Kosten 165,- voor het lesblok. (14 lessen)

Lesblok 2

Dinsdag 9 mei t/m 4 juli
19.00-20.00 & 20.30-21.30

Kosten 105,- voor het lesblok. (9 lessen)

Lesblok 3

Dinsdag 29 augustus t/m 19 december (muv 3 & 17 oktober 5 december)
19.00-20.00 & 20.30-21.30

Kosten 165,- voor het lesblok. (14 lessen)

Heb je interesse mail info@zon-yoga.nl

Inschrijven

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Gewenste startdatum en dag


  Geboortedatum


  Eventuele bijzonderheden (lichamelijke en/of geestelijke klachten )


  Ik ga akkoord met de Voorwaarden