Docente

Ik ben Laura de Vriend-Schaap (1975), yogadocente, therapeut en moeder van twee zonen Storm en River (2006 en 2011) en een dochter Flits (2008). In 2000 ben ik in contact gekomen met yoga. Ik ging met een vriendin mee naar les, al snel was de wekelijkse les een heerlijk rustpunt in de week. Ik leerde waar spanning zat en hoe dat los te laten, kwam even echt tot mijn zelf en los vd waan van de dag. Kon alles even van een afstand ervaren.  En juist dit hielp mij vooral in de moeilijkere periodes in mijn leven om dicht bij mezelf te blijven in vertrouwen en mijn patronen te herkennen. Na een onrustige periode in 2004 heb ik dan ook besloten om naast mijn eigen yoga beoefening de docenten opleiding te gaan volgen. Ik ben van nature een rustig, nuchter, gevoelig en praktisch persoon. Ik geef de yogalessen dan ook zonder te veel spirituele praat maar met praktische handvaten voor het dagelijks leven. We staan met beide voeten in deze wereld. Yoga is voor mij dan ook niet “zweverig” maar met de aandacht in het lichaam. Door de aandacht in het lichaam te brengen is er ruimte voor rust in het hoofd. Met compassie, rust en liefde naar jezelf leren kijken is niet alleen veel fijner voor jezelf maar heeft ook een positieve uitwerking op je omgeving.

Opleiding

Voordat ik de yogaopleidingen ben gaan volgen heb ik de modevakschool en de modeacademie afgerond en ben ik 10 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven.

In 2005 ben ik mijn eerste opleiding bij Saswitha gestart in 2007 ben ik overgestapt naar de 3 jarige hatha yogadocentenopleiding bij Osmose opleidingsinstituut voor yoga, meditatie en Oosterse psychologie. In 2008 heb ik daar ook de 1 jarige specialisatie zwangerschapsyoga gedaan. In deze periode heb ik zelf ook 3 prachtige kinderen mogen krijgen. Yoga en zwangerschap en het ouderschap hebben dan ook altijd door elkaar heen gelopen, en ik geef van daaruit dan ook graag de zwangerschap en de mama baby yoga. En ook nu als moeder van 3 pubers is t heel fijn om weer terug te kunnen naar de rust en alles van een afstand te kunnen ervaren. 

In 2013 heb ik de opleiding tot mindfulness (MBCT) docente afgerond en in 2014 heb ik de 2 opleiding jarige tot meditatiedocente. 

In 2017 heb ik een bijscholingstraject bij Samsara gedaan. Hierbij heb ik de specialisatie postnatale yoga gedaan, yoga voor ouderen en de opleiding pranayamaverdieping. Daarnaast de masterclasses praktische anatomie en yogahoudingen. We zijn allemaal anders gebouwd. En de masterclasses voor rug, schouder, nekklachten, Qigong  en hyperventilatie. Door deze masterclasses te doen en af te ronden met een scriptie – waar ik mij gericht heb op valpreventie voor ouderen- ben ik niet alleen Nederlands erkend docent maar ook Europees erkend docent. (VYN geregistreerd). Ik geef mijn lessen vol overgave en wil er ook niet meer gaan geven dan ik nu doe om de kwaliteit te bewaken. Daarom ben ik naast de lessen gestart met individuele begeleiding. In 2022 heb ik de opleiding hypno en regressietherapie afgerond en de opleiding counseling. Ik ben door de yoga bewust geworden van mijn ‘onbewuste’patronen en daar help ik graag mee.  In 2023 heb ik de bijscholing omgaan met polariteiten en herstel bij Long Covid gevolgd. In december start ik met de opleiding PSYCH-K waarin ik in 2024 nog meer mensen ook individueel kan begeleiden in het doorbreken van onbewuste beperkende processen en overtuigingen te transformeren naar ondersteunende overtuigingen op het onderbewuste nivo.  Hierbij hoef je niet in het verleden te graven. 

 

Ik blijf mij continu bijscholen en reflecteren, ik voel mij als docent verantwoordelijk voor wat ik overbreng. 

 

Ervaring

In de afgelopen 15  jaar heb ik vele yogaworkshops gegeven op locatie in groeps- en individueel verband.

Naast deze workshops geef ik al 15 jaar fijne vaste groepen in Leiden.

Reeds 15 jaar zwangerschapsyoga individueel en in groepsverband o.a. voor de thuiszorg als voorbereiding op de bevalling. Yoga postnataal en mama en baby yoga. Dit doe ik nu alleen nog individueel.

Daarnaast geef ik al geruime tijd yogales aan de doelgroep 50 plus. Waarin ik mij heb gespecialiseerd in yoga als valpreventie bij ouderen.

Na mijn ongeluk in 2019 waar ik hersentrauma opliep ben ik mij ook gaan specialiseren in yoga voor NAH en yoganidra.  En over het stimuleren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het in beeld brengen van je stressoren en de onbewuste patronen van waaruit we leven. Zeker in deze periode was de yogaleer enorm helpend voor me. Ook heb ik geleerd dat we soms ook ons eigen stress systeem onbewust activeren wat genezing in de weg staat. In mijn geval was het hersentrauma wat stagneerde in de genezing voor andere kan dit ook een chronische klacht zijn. Ik begeleid hier mensen individueel in. 

Mijn lessen staan bekend om de rust, de nuchtere en praktische toepassing van de yoga en de yogafilosofie in je dagelijkse leven. Ik hoop het goede gevoel dat yoga me geeft door te kunnen geven.

Dat de zon voor iedereen mag stralen.

Namaste.