Docente

Ik ben Laura de Vriend-Schaap (1975), yogadocente en moeder van twee zonen Storm en River (2006 en 2011) en een dochter Flits (2008). In 2000 ben ik in contact gekomen met yoga.

Opleiding

Voordat ik de yogaopleidingen ben gaan volgen heb ik de modevakschool en de modeacademie afgerond en ben ik 10 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven.

In 2005 heb ik de kinderyogadocentenopleiding gevolgd bij Jip en Jan academie in Almere. In 2007 ben ik de 3 jarige hatha yogadocentenopleiding bij Osmose opleidingsinstituut voor yoga, meditatie en Oosterse psychologie gaan doen. In 2008 heb ik daar ook de 1 jarige specialisatie zwangerschapsyoga gedaan. In deze periode heb ik zelf ook 3 prachtige kinderen mogen krijgen. Yoga en zwangerschap en het ouderschap hebben dan ook altijd door elkaar heen gelopen, en ik geef van daaruit dan ook graag de zwangerschap en de mama baby yoga.

In 2011 heb ik ook de ouder kind coaching en kinderyogacoaching gevolgd. In In 2013 heb ik de opleiding tot mindfulness (MBCT) docente afgerond, in 2014 heb ik de 2 jarige tot meditatiedocente afgerond. In 2015 de specialisatie yoga voor dreumessen en peuters. In 2016 heb ik de opleiding mindfulness voor kinderen afgerond.

In 2017 heb ik de specialisatie postnatale yoga gedaan, yoga voor ouderen en de opleiding pranayamaverdieping. Daarnaast de masterclasses anatomie en yogahoudingen. We zijn allemaal anders gebouwd. En de masterclasses voor rug, schouder, nekklachten, Qigong en hyperventilatie. Ik blijf mij continu bijscholen en reflecteren, ik voel mij als docent verantwoordelijk voor wat ik overbreng. Ook voor 2020 staan er weer prachtige bijscholingen gepland om dit weer aan mijn cursisten door te mogen geven.

Ervaring

In de afgelopen 15  jaar heb ik vele yogaworkshops gegeven op locatie in groeps- en individueel verband.

Naast deze workshops geef ik al 5 jaar fijne vaste groepen op de Kernstraat in Leiden.

Reeds 12 jaar zwangerschapsyoga individueel en in groepsverband o.a. voor de thuiszorg als voorbereiding op de bevalling. Yoga postnataal en mama en baby yoga.

Daarnaast geef ik al geruime tijd yogales aan de doelgroep 50 plus. Waarin ik mij heb gespecialiseerd in yoga als valpreventie bij ouderen.

Na mijn ongeluk in 2019 waar ik hersentrauma opliep ben ik mij ook gaan specialiseren in yoga voor NAH en yoganidra.

Mijn lessen staan bekend om de rust, de nuchtere en praktische toepassing van de yoga en de yogafilosofie in je dagelijkse leven. Ik hoop het goede gevoel dat yoga me geeft door te kunnen geven.

Dat de zon voor iedereen mag stralen.

Namaste.