Yoga op de werkvloer

Zon yoga geeft ook workshops bij bedrijven over spanning op de werkvloer, omgaan met stres en ontspanning. Verschillende yoga, mindfulness en meditatietechnieken zijn hier goed voor in te zetten en zeer resultaatgericht. Offerte op aanvraag.

Workshop yoganidra

Yoga nidra betekent letterlijk ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’. Het is rond 1950 ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati – oprichter van de Bihar School of Yoga in India. Hij ontdekte dat er een stadium tussen waken en slapen bestaat waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Als je deze staat van zijn bereikt, vloeit de spanning zowel uit je lichaam als uit je hoofd weg.
In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, eventueel met een deken over je heen. Tijdens een yoga nidra sessie leidt een stem je door de verschillende fases van de oefening heen. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf in je hoofd oproept, maar dat je je laat begeleiden. Een yoganidra sessie staat voor voor 4 uur slaap van het lichaam. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de volgende yoganidra workshops!

Meditatieworkshop

In de meditatieworkshops gaan we wat langer aan de slag met de meditatie dan in een reguliere yogales. We doen wat voorbereidende yoga en pranayama oefeningen om het lichaam in de juiste staat te brengen om te meditatie te starten. We zullen 1 of 2 verschillende meditaties doen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de volgende workshops!