Zwangerschapsyoga Leiden – Rijnsburg – Valkenburg

We kennen het allemaal, we zijn druk met werk en gezin, heb je ook behoefte aan een moment van rust en ontspanning. Dan is de zwangerschapsyoga echt iets voor jou!

Zwangerschapsyoga leert je hoe je kunt ontspannen in je dagelijks leven maar vooral ook bij pijn, in plaats te verkrampen en je ertegen te verzetten. Een ontspannen lichaam kan tijdens de bevalling zijn werk doen. Zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding op een zo ontspannen mogelijke zwangerschap en bevalling.

Vrouwen zijn soms bang dat ze alles wat ze geleerd hebben tijdens de bevalling vergeten. Maar yoga leert je ontspannen en luisteren naar lichaam en dat is precies wat je tijdens je bevalling nodig hebt.

Zon Yoga doneert voor elke zwangere vrouw die op les komt een bedrag aan Cordaid Memisa zodat er voor elke cursist een vrouw in een ontwikkelingsland ook een veilige bevalling in een kliniek kan hebben.

Wat leer je bij de zwangerschapsyoga

  • Hatha yoga-oefeningen voor een goede houding en een soepel lichaam.
  • Ademhalingstechnieken en houdingen die je kunt gebruiken tijdens het opvangen van de weeën en tijdens het persen.
  • Ontspanningsoefeningen,  je ontdekt waar je spanningen vasthoudt en dat je die los kunt laten.
  • Partnerlessen, zodat je partner weet wat je geleerd hebt en hoe hij je het beste kunt ondersteunen, tijdens de zwangerschap en bevalling. (niet verplicht)

Voor wie is zwangerschapsyoga?

De lessen zijn zowel voor beginners als voor vrouwen die ervaring met yoga hebben. Zowel voor vrouwen die zich willen voor bereiden op de bevalling als voor vrouwen die bewust willen stil staan bij hun zwangerschap.

De zwangerschapsyoga heeft mij zo geholpen tijdens de bevalling. Ik heb tijdens de cursus echt geleerd om vertrouwen in de bevalling te hebben. Mede door de fijne partnerlessen (die mijn partner ook heel leuk vond) heb ik het gevoel dat we het samen hebben kunnen doen en wist mijn partner precies hoe hij me kon ondersteunen. Ik zou deze cusrus aan al mijn vriendinnen aanraden!

Mariette

Ik heb twee keer met plezier zwangerschapsyoga bij Laura gevolgd. Aan de ademhalings- en ontspanningsoefeningen heb ik veel gehad tijdens de bevalling. Doordat je de lessen in een groep volgt, kun je ervaringen uitwisselen met andere zwangere vrouwen. Laura schept tijdens de lessen een prettige, veilige sfeer waarbij je even tot rust komt in het drukke bestaan van alledag en bewust stil kunt staan bij je zwangerschap.

Marieke

Anders dan gedacht:yoga is niet zweverig! De oefeningen zijn ontspannend en fijn om thuis te doen. (bv tijdens de slapeloze nachten). Het contact met de andere zwangeren is ontzettend leuk en de informatie helpt je tijdens onzekere momenten.

Marlies

Startdata

  • De lessen worden zowel in groepsverband als individueel gegeven.
  • De lessen in Rijnsburg worden door Zon Yoga gegeven bij verloskundige praktijk Uniek.

Leiden, Roodenburgerstraat 60

Ben je nog niet aan een cursus toegekomen of is t je naast je werk te veel. Zon yoga biedt ook een cursus zwangerschapsyoga aan in je verlofperiode. Nog even de tijd nemen voor het ontspannen en voorbereiden op je bevalling!

Reviews

Ik redde het niet om les te volgen naast ,mijn werk. Ik heb 2 privelessen gevolgd, zo fijn! Ik zag er best tegen op, maar Laura heeft mij echt t vertrouwen gegeven. Ik heb een hele fijne bevalling gehad ik geloof echt dat dat door de lessen kwam! Sascha

Ik ben niet zo n groepsmens en heb een drukke baan, de privelessen waren voor mij echt heel fijn. Ik kreeg de juiste oefeningen en informatie die ik nodig had. Het ontspande mij ook in mijn werk. Ik heb meer genoten van deze zwangerschap en de bevalling ging heel goed doordat ik mij heel goed kon ontspannen. Marjan

Ik had eigenlijk een beetje last van angst voor de bevalling daarom had ik een cursus voor me uit geschoven. Samen met Laura hebben we er naar gekeken en ontspanningsoefeningen gedaan. Het voelde direct vertrouwd en veilig. Met dat gevoel kon ik ook echt de laatste periode doorgaan, ik had t eigenlijk eerder kunnen doen…. Esther

Privelessen zwangerschapsyoga en opfriscursus.

Verkorte cursus in verlofperiode max 3 cursisten.

Rijnsburg, Verloskundigepraktijk Uniek (ook voor zwangeren van andere verloskundige praktijken) Remiseplein 3

  • Doorlopende lessen je kunt starten van 14 weken zwangerschap.
  • Vaste cursus van 6 lessen.

Data volgen

Inschrijven Rijnsburg

Inschrijven via formulier van de site.

Kosten

De kosten volgen. Omdat Zon Yoga een erkende praktijk is worden deze cursus door veel verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Informeer bij je zorgverzekeraar.

Zwangerschapsyoga prive of opfriscursus

Op afspraak thuis of op locatieZaterdagochtend 9.00-10.00

Inschrijven Rijnsburg

Inschrijven via formulier van de site.

 

Zwangerschapsyoga individueel of opfriscursus

Op afspraak thuis of op locatie.

Ik redde het niet om les te volgen naast mijn werk. Ik heb 2 privelessen gevolgd, zo fijn! Ik zag er best tegen op, maar Laura heeft mij echt t vertrouwen gegeven. Ik heb een hele fijne bevalling gehad ik geloof echt dat dat door de lessen kwam!

Sascha

Ik ben niet zo n groepsmens en heb een drukke baan, de privelessen waren voor mij echt heel fijn. Ik kreeg de juiste oefeningen en informatie die ik nodig had. Het ontspande mij ook in mijn werk. Ik heb meer genoten van deze zwangerschap en de bevalling ging heel goed doordat ik mij heel goed kon ontspannen.

Marjan

Ik had eigenlijk een beetje last van angst voor de bevalling daarom had ik een cursus voor me uit geschoven. Samen met Laura hebben we er naar gekeken en ontspanningsoefeningen gedaan. Het voelde direct vertrouwd en veilig. Met dat gevoel kon ik ook echt de laatste periode doorgaan, ik had t eigenlijk eerder kunnen doen….

Esther

Inschrijven

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Zwangerschapsyoga
Ik schrijf mij in voor de individuele zwangerschapsyoga
Ik schrijf mij in voor de groepslessen zwangerschapsyoga Leiden
Ik schrijf mij in voor de groepslessen zwangerschapsyoga Rijnsburg

Gewenste startdatum

Geboortedatum

Uitgerekende datum

Hoeveelste zwangerschap

Eventuele bijzonderheden (lichamelijke en/of geestelijke klachten )

Ik ga akkoord met de Voorwaarden