Zwangerschapsyoga Leiden en Leiderdorp

We kennen het allemaal, we zijn druk met werk en/of gezin, heb je ook behoefte aan een moment van rust en ontspanning. Dan is de zwangerschapsyoga echt iets voor jou!

Zwangerschapsyoga leert je hoe je kunt ontspannen in je dagelijks leven maar vooral ook bij pijn, in plaats te verkrampen en je ertegen te verzetten. Een ontspannen lichaam kan tijdens de bevalling zijn werk doen. Zwangerschapsyoga is een goede voorbereiding op een zo ontspannen mogelijke zwangerschap en bevalling.

Vrouwen zijn soms bang dat ze alles wat ze geleerd hebben tijdens de bevalling vergeten. Maar yoga leert je ontspannen en luisteren naar lichaam en dat is precies wat je tijdens je bevalling nodig hebt.

Zon Yoga doneert voor elke zwangere vrouw die op les komt een bedrag aan Cordaid Memisa zodat er voor elke cursist een vrouw in een ontwikkelingsland ook een veilige bevalling in een kliniek kan hebben.

Wat leer je bij de zwangerschapsyoga

 • Hatha yoga-oefeningen voor een goede houding en een soepel lichaam.
 • Ademhalingstechnieken en houdingen die je kunt gebruiken tijdens het opvangen van de weeën en tijdens het persen.
 • Ontspanningsoefeningen, je ontdekt waar je spanningen vasthoudt en dat je die los kunt laten.
 • Partnerlessen, zodat je partner weet wat je geleerd hebt en hoe hij je het beste kunt ondersteunen, tijdens de zwangerschap en bevalling. (niet verplicht)

Voor wie is zwangerschapsyoga?

De lessen zijn zowel voor beginners als voor vrouwen die ervaring met yoga hebben. Zowel voor vrouwen die zich willen voor bereiden op de bevalling als voor vrouwen die bewust willen stil staan bij hun zwangerschap.

De zwangerschapsyoga heeft mij zo geholpen tijdens de bevalling. Ik heb tijdens de cursus echt geleerd om vertrouwen in de bevalling te hebben. Mede door de fijne partnerlessen (die mijn partner ook heel leuk vond) heb ik het gevoel dat we het samen hebben kunnen doen en wist mijn partner precies hoe hij me kon ondersteunen. Ik zou deze cusrus aan al mijn vriendinnen aanraden!
Mariette

Ik heb twee keer met plezier zwangerschapsyoga bij Laura gevolgd. Aan de ademhalings- en ontspanningsoefeningen heb ik veel gehad tijdens de bevalling. Doordat je de lessen in een groep volgt, kun je ervaringen uitwisselen met andere zwangere vrouwen. Laura schept tijdens de lessen een prettige, veilige sfeer waarbij je even tot rust komt in het drukke bestaan van alledag en bewust stil kunt staan bij je zwangerschap.
Marieke

Anders dan gedacht:yoga is niet zweverig! De oefeningen zijn ontspannend en fijn om thuis te doen. (bv tijdens de slapeloze nachten). Het contact met de andere zwangeren is ontzettend leuk en de informatie helpt je tijdens onzekere momenten.
Marlies

Startdata

In overleg

Individueel

 • De lessen worden door Zon Yoga individueel gegeven. (evt samen met zwangere vriendin)
 • Kosten: serie van 3 persoonlijke lessen van een uur 225,-
 • Bij jou aan huis of in overleg in de studio.

Zon Yoga is een erkende praktijk en de lessen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Groepslessen

 • De groepslessen zijn doorlopend en worden gegeven op zaterdagochtend 8.45-10.00 en 10.15-11.30
 • Leiderdorp, iov Flow Yoga op de Splinterlaan. Voor kosten en meer info www.flowyogaleiderdorp.nl
 •  

Zon Yoga is een erkende praktijk en de lessen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Inschrijven

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Zwangerschapsyoga
  Ik schrijf mij in voor de individuele zwangerschapsyoga
  Ik schrijf mij in voor de groepslessen zwangerschapsyoga Leiderdorp, Flowyoga

  Gewenste startdatum


  Geboortedatum


  Uitgerekende datum


  Hoeveelste zwangerschap


  Eventuele bijzonderheden (lichamelijke en/of geestelijke klachten )


  Ik ga akkoord met de Voorwaarden